Melcisori cu nuca

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 8190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie
  • un praf sare
  • 50 g zahar brut
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua de gaina
  • 150 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 600 g faina alba
  • 150 nuca macinata
  • 30 g zahar cu melasa
  • scortisoara
  • stafide
  • pepite de ciocolata
  • ou pt uns
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte. 

Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem un locas in mijloc si turnam maiaua. Spargem separat fiecare ou si il adaugam peste faina. Adaugam untul topit.

Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. De aici,incepem sa framantam cu mana, adaugand din restul de faina pana obtinem un aluat elastic, deloc lipicios. Punem deasupra un stergar curat si lasam la dospit 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Punem stafidele la hidratat in sirop sau rom. Amestecam nuca macinata, zaharul cu melasa, cacaoa si scortisoara.

Dupa aproximativ 30 min, scoatem aluatul, taiem in cateva portii. Ungem blatul de lucru cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, si intindem cate o portie de aluat intr-o fasie mare. Presaram amestec de nuca, nivelam si apoi incepem sa rulam pana ajungem la capatul fasiei. Procedam la fel cu celelalte portii de aluat, folosind si celelalte umpluturi, respectiv stafide si pepite de ciocolata. obtinute le punem 15 minute la frigider, apoi le scoatem si le taiem in rondele groase de aproximativ doua degete. 

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam melcisorii si lasam un pic sa creasca in tava.

Pornim cuptorul.

Batem un ou si ungem fiecare melcisor, apoi dam la cuptorul preincins, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand s-au rumenit, ii scoatem din cuptor si acoperim cu un stergar curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)